New Relic

Begin 2017 ben ik in dienst getreden bij New Relic. Op deze pagina kan je kort wat lezen over New Relic en wat mijn rol bij New Relic inhoudt.

New Relic

eNew Relic is een amerikaans software bedrijf opgericht in San Francisco in 2008 door Lew Cirne. De technologie van New Relic wordt geleverd als Software as a Service. Het doel van de New Relic software is het monitoren van web en mobiele applicaties real time. Door de jaren heen is New Relic flink gegroeid. In 2013 haalde New Relic investeerder kapitaal binnen wat het mogelijk maakte voor hen om verder technologisch uit te breiden. Deze pioniers investeerder werd gevolgd door vele andere investeerders met het resultaat dat New Relic beursgenoteerd werd in 2014.  Sindsdien heeft New Relic haar focus weerlegt van Amerika naar de wereld. In 2014 werd hun Europese kantoor in Dublin opgericht.

hIn eigen woorden zal ik prboeren het wellicht engiszins vage “monitoren van softwaren” proberen uit te leggen. Je kan New Relic zien als een software dokter. Op het moment dat software, zijnde een website waar je schoenen koopt of een social media platform waar je foto’s deelt, niet goed functioneert, is New Relic de remedie om software beter te maken. New Relic diagnostiseert kwalen van de software en geeft suggesties hoe te verbeteren.

Je kan New Relic uitleggen middels een metafoor. Stel dat een schoenenzaak het metaforische equivalent is van software. Op het moment dat jij schoenen gaat kopen bij een schoenenzaak in de stad wil je dat:

  1. De schoenen snel vanuit het magzijn geleverd worden aan jou
  2. De bediening snel en adequaat is
  3. De schoenenzaak strak en georganiseerd oogt en functioneert

New Relic verzekert dat dit het geval is. New Relic zorgt dat jij een optimale ervaring heb in de schoenenzaak. En dan nu weer terug naar software. New Relic zorgt ervoor dat jij een goede digitale ervaring hebt. Dit kan zijn wanneer jij bijvoorbeeld schoenen online koopt, jouw boekhouding online doet of nijlpaard filmpjes kijkt op een speciale nijlpaarden Youtube.

 

Mijn Rol

iBij New Relic ben ik de contactpersoon voor de Belgische en Luxemburgse markt. In het geval dat bedrijven geīnteresseerd zijn om met New Relic te werken help ik hen om een goede samenwerking aan te gaan. Naast dat ik geīntereseerde bedrijven help bij het aangaan van een adequate samenwerking, help ik om bestaande samenwerkingen tussen New Relic en Belgische/Luxemburgse klanten te onderhouden en te verbeteren.

Ik gaf in mijn beschrijving aan dat New Relic een software dokter is. Echter is New Relic een zeer intelligente software dokter die af en toe te veel informatie geeft. Het is mijn taak om al de informatie van deze software dokter inzichtelijk te maken voor betreffende bedrijven, zodat zij wat kunnen met het advies van deze software dokter.

Advertisements