Leven in Dublin: Wat is mijn eindstation?

Elke week probeer ik mijn blog te beginnen met een centrale gedachte die mij bezig hield de afgelopen week. Ook deze week zoom ik graag in op een gedacht die mij bezig hield. Deze specifieke gedachte passeert wel vaker de revue in mijn hoofd.

Ik vroeg mij deze week weer eens sterk af of een vervolg in Sales bij New Relic mij zou brengen tot het gewenste en passende eindstation. Ik ben een persoon die altijd alles probeert te optimaliseren. Zo dus ook mijn werk- en privéleven. Het feit dat het gras vaak groener lijkt aan de overkant brengt mij weleens tot overhaaste en ineffectieve beslissingen. In mijn centrale gedachte deze week zoek ik naar een ideaal ‘eindstation’ waar ik naar toe zou willen leven. Ondanks dat ik vele boeken heb gelezen en workshops heb gevolgd t.a.v. dit onderwerp, blijf ik zoeken naar een eindstation, waar vele filosofische stromen eerder spreken over een ideaal levenspad. Het bereiken van een specifiek eindstation zit vaak niet in je ‘circle of influence’ waar het volgen van een passend gewenst levenspad wel binnen deze ‘circle of influence’ past. Het boek van Paulo Coelho beschrijft mooi dat het in het leven gaat om optimaal te genieten van jouw levenspad en niet om overhaast en onbezonnen een bepaald doel te bereiken. Want als je daar eenmaal aangekomen bent…. Wat dan? Heb je dan het leven uitgespeeld?

Zomer 2016, met de woorden van Paulo Coelho in mijn achterhoofd, fietsend langs prachtige Noorse fjorden, heb ik voor mijzelf 40 levenskaders opgesteld t.a.v. mijn persoonlijk ideale levenspad. Dit levenspad is natuurlijk geen constante gezien het feit dat er niks zo veranderlijk is als een mens. Desalniettemin geven deze levenskaders mij houvast voor een passende toekomst. Is een rol in sales bij New Relic mijn eindstation? Dat vermoed ik niet. Echter zie ik dit wel als een interessant nieuw hoofdstuk. Hoe lang dit hoofdstuk gaat worden dat weet ik niet. Voor nu is het een prachtig hoofdstuk waar ik persoonlijk rijker van word door internationale ervaringen, frequent zakelijk/persoonlijk contact met mensen en strevend als team naar een duidelijk doel. Dit gaat alle gepaard met een hoge werkdruk wat ik momenteel fijn vind passen in mijn leven. Mijn gevoel zegt dat dit hoofdstuk zich uiteindelijk zal ontwikkelen in een nieuw hoofdstuk ingaand op een overstap naar een meer begeleidende en coachende Jasper. Ik zou graag nog een aantal mooie, unieke en bijzondere hoofdstukken toevoegen aan dit boek.

Week 11 in 6 zinnen

Wat mij overkwam op werk past geheel bij de inleiding van mijn blog. Ik behaalde mijn kwartaal-omzet-target verleden week en ik heb direct een nieuw target gekregen om het dubbel van mijn huidige target te behalen. Tijdens een lunch hardlooptocht met het hoofd van Dublin erkende hij de waarde van het vinden van een goede balans tussen werk en privé. Met dit gesprek in mijn achterhoofd heb ik mij ten doelen gesteld om deze balans meer op te zoeken middels ontspannende avondactiviteiten na werk. Zo zocht ik deze week naar vrijwilligerswerkmogelijkheden met dieren en Ashtanga yoga in de avonduren. Deze week sloot ik gepast Iers af met het vieren van St. Patricks Days met waardevol gezelschap en tussen aangeschoten feestvierders van over de hele wereld aangevlogen.

Lekker bezig

Alvorens de start van mijn nieuwe baan bij New Relic besloot ik om elke dag vroeg te beginnen. Ik ben een ochtendmens en weet altijd veel te realiseren in de ochtend. Ik kan vaak al een berg werk verzetten in de ochtend, waardoor ik met minder opgejaagdheid de dag hoef te beleven. Om die reden start ik nu al elke week gezamenlijk met de schoonmakers. Ik had verwacht dat ik uiteindelijk wel weer mee zou gaan met de rest wat de start van de werkdag betreft. Echter houd ik het nu al 2 maanden vol om consequent te starten met de schoonmakers. Een ritme waar ik me fijn bij voel.

Dat kan beter

Een mens is imperfect. Er valt altijd zoveel te verbeteren. Elke week komen er honderd punten in mij op om in deze sectie te beschrijven. Deze week had ik daar meer moeite mee. Na even gepeinsd te hebben kwam er toch nog wel een duidelijk verbeterpunt te boven. Over de afgelopen weken ben ik behoorlijk gefocust op mijn werk wat ten koste gaat van even gezellig ontspannen een praatje houden met collega’s. Dit is echter cruciaal voor werkplezier en dus ook voor werkprestatie. Ik wil meer een balans gaan vinden tussen collegialiteit en productiviteit.

De Juiste Balans

Maand in, Maand uit, Week in, Week uit, Dag in, Dag uit, plan ik mijn dag zowat tot het uur. Ik zoek naar een balans tussen productiviteit, effectiviteit en genieten. Mijn planmatigheid wordt ook wel eens als enigszins autistisch ervaren. Dat kan ik ook zeker begrijpen. Ik heb deze planmatigheid ontwikkeld na mijn ongeluk. In die tijd had ik erg moeite met mijn leven op basis van gevoel te ondergaan en was ik erg zoekend naar structuur. Een goede planning was toen de oplossing. Echter is deze planning vandaag te dag wel enigszins door geslagen ten kosten van spontaniteit. Zoals in de inleiding beschreven heb ik levenskaders opgesteld voor mijzelf en één van die kaders was ruimte voor spontaniteit. Mijn streven nu is om een balans te vinden tussen spontaniteit en planmatigheid.

Me Time

Elke dag merk ik weer dat ik op mijn werk overladen wordt door de vele indrukken en verwachtingen. Dit maakt dat mijn hoofd af en toe op klappen staat. Ik vind het dan heerlijk om tijdens de lunch even te gaan hardlopen. Al is dit maar een half uurtje, het werkt voor mij ongelooflijk geest verruimend. Ik heb elke dag weer het gevoel dat ik geheel opgeladen weer kan starten terug gekomen op mijn werk. Tijdens deze hardloopsessies luister ik vaak naar cognitief behapbare podcasts (laatste tijd de boeken van Harry Potter) om zo mijn gedachte geforceerd op niet werk gerelateerde zaken te focussen. Uiteindelijk kan je hoofd gelukkig maar één ding tegelijk. Dit is mijn remedie om even te ontvluchten.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s