Leven in Dublin: Ritme vinden

aEen klein half jaar geleden, 15 juli 2017, besloot ik te starten met bloggen. Ik vind het altijd leuk om terug te kijken op woorden uit het verleden. Dan realiseer je nog maar eens hoe snel je ontwikkelt, onder andere qua gedachten, als mens. Gelukkig lees ik nog met tevredenheid mijn eerste blog terug. Uiteraard constateer ik veranderingen in mijn manier van denken, maar ik zie nog  zeker veel overeenkomsten met mijn huidige manier van denken. Ik begon met bloggen voor verschillende redenen. Ik begon met bloggen omdat:

 1. Ik graag mijn gedachten wil ordenen op een gestructureerde plek
  • Hier sta ik nog steeds achter. Alhoewel het lastig is om geduld op te brengen en tijd te maken om regelmatig te bloggen.
 2. Ik graag mijn schrijfvaardigheden wil verbeteren
  • Hopelijk heb ik hier al een slag geslagen, maar ik denk dat hier nog veel verbetering mogelijk is. – Bedankt in ieder gevalvoor eerlijk reacties ten aanzien van mijn schrijfvaardigheden.
 3. Ik graag discipline beoefenen
  • In totaal heb ik 20 posts geschreven in een half jaar. Dat komt neer op 1,5 post per week. Een mooie gemiddelde om trots op te zijn.
 4. Ik wellicht iemand tot inzichten kan helpen
  • Moeilijk om op te reflecteren in dit korte tijdbestek. Refelectie t.a.v. deze reden parkeer ik nog even.
 5. Ik graag laat zien waar ik mee bezig ben en hoe ik momenteel in het leven sta
  • In elke blog stel ik mij 100% open op. Ik vind dit eng en zo nu en dan geeft mijn lichaam paniekerige signalen. Desalniettemin geeft deze openheid en transparantie mij op de lange termijn een vredig en comfortabel gevoel. Ik heb geen geheimen.

think-622689_960_720Afgelopen half jaar heb ik een post geschreven op momenten dat ik daar zin in had. Ik had niet een bepaald schema voor mijzelf opgesteld. Vanaf vandaag ben ik van plan wekelijks in de weekenden een post te schrijven. Sinds de start van mijn werkperiode in Dublin merk ik dat de vele nieuwe indrukken mij weleens te veel worden. Resulterend in somberheid en twijfels ten aanzien van genomen besluiten. Mijn gedachten op papier zetten (reden 1) kalmeert mij en helpt mij alles in perspectief te blijven zien. Onlangs had ik een gesprek met een vriend over het schrijven van een blog over mijn periode in Dublin en ik denk dat die dialoog goed de reden waarom ik dit doe verduidelijkt. Dus dat gesprek deel ik graag.

Jasper: Af en toe gaat voor mij alles zo snel hier. Ik houd het gewoon niet meer bij en ik begin steeds meer reactief te leven in plaats van proactief gebaseerd op opgestelde waarden. De Dalai Lama zegt dat wanneer hij het druk krijgt hij zijn meditatietijd verhoogt om alles goed te kunnen verwerken. Ik moet ook meer de tijd nemen om alle indrukken en levensgebeurtenissen goed te verwerken. Daarom wil ik elk weekend de tijd maken om een blog te schrijven.
Vriend: Mooi gedacht en ik snap zeker waar je vandaan komt. Maar waarom moet je dat delen met iedereen?
Jasper: Ik snap dat je die vraag stelt en dat is ook iets waarom ik weleens twijfel om het te doen. Echter is mijn intentie niet om men te onderwijzen ten aanzien van het leven of iets in die trant.
Vriend: Ok prima. Maar waarom schrijf je het dan niet in een boekje o.i.d. Waarom moet het dan weer met een blog?
Jasper: Je kan de waarde van een blog beoordelen voor de schrijver en de lezer van de blog. Ik vind de waarde voor de schrijver, in dit geval ikzelf, vooral belangrijk. Ik stel mezelf namelijk open op middels het delen op internet. Uiteraard hoop ik dat mensen het lezen en dat ze er iets uithalen, maar ik vind het belangrijker dat ik de moed heb getoond om geheel eerlijk en transparant te zijn voor wat betreft mijn eigen leven.
dialogue_1Vriend: Ah. Ik snap dat je meer de waarde ziet in het medium internet om zo een gevoel van connectiviteit te krijgen. Ga je dan ook een onderscheid aanmaken in waar je over schrijft? Als je alles wilt gaan beschrijven wat je meemaakt op een dag ben je meer aan het schrijven dan aan het leven.
Jasper: Haha. Mooie analyse en ook zeker iets waar ik over na heb gedacht. Ik gebruik mijn blog tijd als een moment van kalmte, rust en reflectie.
Vriend: Goed. Dan kan je toch ook aan meditatie of yoga doen?
Jasper: Leuk voorstel! Doe je mee? Ik haal veel uit yoga en meditatie. Echter ben ik een behoorlijk energiek persoon en vind ik het lastig om voor een lange tijd yoga te doen of te mediteren. Middels een combinatie van bloggen, sporten, meditatie en yoga hoop ik een (spirituele) balans te vinden om rust in mijn hoofd te krijgen om maximaal te genieten van het leven.
Vriend: Leuke woorden, maar waar ga je dan over bloggen?
Jasper: Ik wil gaan bloggen over de twee fundamenten van mijn leven in Dublin. Ik wil gaan bloggen over mijn werk en hoe ik hier een balans in vindt voor wat betreft energie, structuur en sociaal gedrag. Ten tweede wil ik gaan bloggen over hoe ik een persoonlijk leven op bouw in Dublin. Wat ik zeker nodig heb om een gebalanceerd voldoening gevend bestaan te hebben in Dublin.
Vriend: Klinkt interessant. En vind ik wel leuk om zo nu en dan eens te lezen. Ik hoef niet elke week jou gezanik te horen over jouw leven in Dublin. En ben je niet bang dat je werkgever dit niet negatief opvat?
Jasper: Je hoeft zeker het niet elke week te lezen! Elke blog beschrijf ook weer iets nieuws, dus je hoeft het niet te volgen zoals een televisieserie of iets in die trant. Daarnaast ben ik niet van plan om over mijn werkgever te schrijven. Ik ben van plan om over Jasper in relatie tot New Relic te schrijven. Mijn doel is niet om al mijn frustratie ten aanzien van New Relic te uiten. Geen enkel bedrijf is perfect en ik hoef dat niet publiekelijk te uiten. Ik wil meer focussen hoe ik adequaat anticipeer of een plan opstel om te anticiperen op mogelijk tegenslagen en ongemakkelijkheden.
Vriend: Je weet het allemaal leuk te verwoorden. Die behoefte kan je in ieder geval kwijt met het schrijven van een blog. Ieder geval succes ermee en ik ben benieuwd hoe lang je het zult volhouden.

aaWeek 5 in 6 zinnen

Na een intense werkweek vorige week met klantbezoeken en workshops in Nederland was dit mijn tweede week op kantoor in Dublin. De week startte met een 90 minuten presentatie met als doel het behalen van mijn kenniscertificering voor wat betreft de producten van New Relic. Na het behalen van mijn technische vinkje mocht ik zelf het verkoopvak binnen New Relic uitvinden door eindeloos vragen te stellen en mijn weg te vinden door een labyrint van interne documentatie. Ook deze week bestond weer veel uit leren van de interne systemen, zoals Salesforce, New Relic RPM monitoring en YesWare. Daarnaast was ik deze hele week bezig met mijn productiviteit te optimaliseren door te structureren en te plannen. En dit alles terwijl ik nog steeds mijn weg zocht op kantoor met nog steeds nieuwe gezichten, nieuwe processen en nieuwe gebruiken.

aaaLekker bezig

Momenteel ben ik 3 weken werkzaam bij New Relic. Bij mijn eigen bedrijven en Capgemini heb ik al enige sales ervaringen opgedaan. Echter het type product, de industrie en een onbekend werkland zijn geheel nieuwe werkaspecten. Uitdagende en interessante aspecten. Omdat alles redelijk nieuw voor mij is ben ik zeer onzeker over mijn presteren en zet ik me 100% in. Mijn oma zei altijd je kan niet meer doen dan je best doen. Een gesprek met mijn manager begin deze week was geruststellend. Hij gaf aan dat hij onder de indruk was van mijn prestaties tot nu toe en dat dat een goede basis is voor de toekomst. Hij was tevreden met de behaalde ‘pipeline’ (salesterm voor ter verwachten verkoopresultaten). Daarnaast wist ik einde deze week wederom een deal binnen te slepen.

aaaaDat kan beter

Sinds mijn ongeluk in 2012 ben ik altijd erg gevoelig voor wat betreft alcoholgebruik. Deze meegebrachte persoonlijk levenservaring is niet bepaald handig in Ierland. Hier heeft alcohol de functie van sociale coherentie. Tijdens een team uitje werd er flink gedronken en ook ik kon het helaas niet bij 1 Irish Whiskey houden. Hier had ik de volgende dag flink spijt van. Mijn besluit is nu om tot aan het promoveren van mijn broer 9 maart geen druppel alcohol aan te raken. Afgelopen jaren na mijn ongeluk ben ik zoekend naar een balans tussen gematigd alcohol gebruik en sociaal geaccepteerd gedrag. Een interessante maar ook weleens frustrerende strijd.

Iedereen heeft op zijn werk urgente zaken en belangrijke zaken. Onder urgente zaken versta ik een collega die om een gunst vraagt, een mail die binnenkomt en (overbodige) vergaderingen. Onder belangrijke zaken versta ik een werkstructuur opstellen, investeren in vakeducatie en een aanpak voor de dag/week te bepalen. Ik ben bekend met de waarde, onder andere verduidelijkt door Stephan Covey, van belangrijke zaken, t.o.v. urgente zaken, en wens hieraan meer aandacht aan te besteden. Deze week maakte ik lange dagen, maar ik was vooral bezig met schakelen tussen urgente zaken. Hierdoor kon ik helaas niet constructief te werk gaan. Ik hoop hier verandering in te maken door deze belangrijke werkmomenten in te plannen en strict aan te houden.

aaaaaDe juiste balans

Om gelukkig te leven is een juist work-life balance essentieel. Een goede work-life balance resulteert in effectiviteit op werk en kalmte in privé leven. In deze gehaast maatschappij, en bij een baan met targets en veel druk, is het vinden van een goede work-life balance een uitdaging. Mijn doel is om deze te vinden door regelmatig te sporten en spiritualiteit te beoefenen doormiddel van yoga, sporten, meditatie en bloggen. Afgelopen week leefde ik erg reactief waardoor ik weinig tijd overhield om te sporten en te mediteren. Mijn doel is op middels een duidelijk planning dit meer te integreren in mijn leven in Ierland.

Me – Time

aaaaaaNa een week mijn reet er af te hebben gewerkt (geen Nederlands Engels, maar Engels Nederlands :)), was ik blij dat het weekend was. Eindelijk tijd voor mijzelf. Jelle, mijn huisgenoot, vroeg wat zijn jouw plannen dit weekend. Ik had eigenlijk nergens specifiek zin in. Ik wilde alleen maar rust en tijd voor mijzelf, dus mijn antwoord was “ik heb totaal geen plan, heerlijk”. Echter mijzelf kennende heb ik weer van alles gedaan deze zaterdag, maar vooral met de focus op mijzelf. Zo ben ik heerlijk een lang stuk gaan hardlopen langs de kust. Afsluitend met gezapig op de bank liggen, thee drinken en het opstellen van een blog, afgewisseld met een wasje doen.

https://www.strava.com/activities/854685340/embed/2a48951b15142a84eb438baf8a84ef4bcd36c1df

Advertisements

2 thoughts on “Leven in Dublin: Ritme vinden

 1. Leuk om te lezen Jasper! Qua alcohol, en qua super interessant boek, zou ik ‘You must be joking Mr Feyman’ eens lezen. Een aangezien Book Depository (online winkel, goedkoopste voor boeken) toch in Engeland zit, heb je die vast zo in huis 😉 (boek is in paar uur te lezen, maar lessen eruit zijn om nog jaren van te genieten)

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s